Om mig

Vem är jag?

Mitt namn är Daniel Friberg och i dagsläget skulle jag beskriva mig själv som student, frilansare och träningsberoende.

Sedan hösten 2012 studerar jag webb & multimedia på Karlstad universitet och genom olika kontakter får jag ibland möjlighet att skapa och arbeta med webbsidor och projekt inom webben. Sedan våren 2014 arbetar jag extra på Ninetech.

Innan mina studier startade idrottade jag på heltid så jag är självklart intresserad av att träna. Nuförtiden tränar jag mest på gym men jag gillar att vara atletisk och springer och cyklar landsvägscykel med jämna mellanrum.

Biografi

Den här hemsidan handlar om två passioner i mitt liv. Träning och design. Grafisk design och framförallt webbdesign. Att bygga hemsidor är något jag började intressera mig för när jag var omkring 16 år. Jag är självutbildad och läser ständigt på om nya tekniker inom ämnet. Att bygga en hemsida handlar inte bara om design utan det gäller att kunna koda den också.

Hela mitt liv har kretsat kring idrott. Jag har sysslar mitt någon typ av idrott så länge jag kan minnas. När jag var 12 år började jag med hastighetsåkning på skridsko. Det var sporten för mig. En rättvis sport. Det man lägger ner i träning, kunskap och engagemang visar sig ofta i resultatlistan.

När jag var 16 år började jag på skridskogymnasiet i Göteborg och satsningen för att bli riktigt bra började. Sedan den åldern var jag med i juniorlandslaget och när åldern var inne kom jag in i seniorlandslaget. Efter gymnasietiden började jag idrotta på heltid.

Sommaren 2007 flyttade landslaget till Berlin där vi fick bättre träningsmöjligheter. Vi var där i 9 månader och under tiden gjorde jag stora framsteg. Sedan dess var jag med i världscuper, europamästerskap och världsmästerskap. I samband med att vi flyttade till Berlin började också en uttalad satsning mot OS i Vancouver 2010.

Lagtempo var den disciplinen där vi i svenska landslaget lyckades bäst. Vi placerade oss på prispallen under många världscuper åren fram mot OS och året innan OS, 2009, så gick VM just i Vancouver på den kommande OS banan. Vi fick till ett riktigt bra lopp och slutade som 2a. Ett VM silver! Det kändes oerhört skönt ett år innan OS.

OS säsongen handlade mycket om att kvalificera sig till OS då bara 8 länder/lag är tillåtna att starta. Vi lyckades precis. OS blev dock inte den framgång som vi hoppades på när vi fick möta guldfavoriten Holland i första utslagsomgången. Vi kom 7a i OS. Jag fick även starta individuellt på 1500m och jag åkte in på 24e plats.

Hösten 2011 valde jag att avsluta min satsning p.g.a. bristande motivation. Ett år tidigare råkade jag ut för en olycka under träning och pådrog mig huvudskador. Det tog för lång tid att komma tillbaka och det bidrog mycket till min brist på motivation.

Nu bor jag i Karlstad och lever det ”vanliga livet”. Om det finns något sådant. Jag fortsätter självklart att träna en del. Det kommer jag nog alltid att göra. Jag gillar att cykla på landsväg och tävlar när jag får tillfälle till det. Och jag ägnar mig självklart åt min andra passion. Webbdesign.