Mindre att syresätta

Jag har tränat lite landsvägscykel den sista månaden nu när vädret blivit lite varmare. Förra året kan jag räkna på två händer alla gånger jag tränade cykel men jag är nog uppe i fler mil redan nu. Ska inte säga att jag cyklat mycket men 2 gånger i veckan på ett ungefär. Riktigt kul, det är skönt att träna cykel, iallafall så som jag gjort nu. Inga hårda intervaller med andra ord, bara lite längre distansträning 😉 känner mig genast mer fit och flåset blir bättre på gymmet också.

Nu har det gått lite mer än 2,5 år sen jag slutade åka skridsko och benen har minskat i muskelstorlek. Det känns faktiskt på cykeln den här våren och jag blir inte lika stum när jag blir trött så det märks att det är mindre att syresätta. Har som sagt inte cyklat så mycket nu och kommer inte göra det mycket oftare än jag gör nu, men formen är oväntat bra. Har snittat strax över 31km/h när jag cyklat själv och haft samma snittpuls (≈135) som jag hade för två somrar sen när jag bara tränade cykel.

daniel friberg form maj 2014 bröst

Såhär såg formen efter lite träning på gymmet förra veckan. Några övningar gjorda och räääätt bra tryck så det ser ut att vara lite mer än vad det normalt är.