Första delmomentet klart

Ligger just nu utslagen i soffan och försöker ta igen mig. Ser på damernas linjelopp i cykel-VM som har några mil kvar. Hade ett grymt träningspass under eftermiddagen med galet tryck för biceps och mage. Och lite ben/rumpa i början av passet. Fick hem en ny PWO i veckan, att ta innan träningen och den ger mig det bästa trycket jag någonsin haft. Det smärtar alltså lite extra under träningen 😉

Biceps och mage får ett eget pass med lite inslag av ben i början. Börjar med ben och förra veckan kollade jag upp mitt ryggproblem hos en ryggspecialiserad sjukgymnast och det visade sig att mina utåtroterare i höften är lite för svaga så jag har fått några övningar att göra för att bygga upp styrkan och avbelasta ryggen. Och det blir sakta bättre, tror jag. Om det inte är en placeboeffekt. Ska på återbesök om ett par veckor och jämföra.

Processed with VSCOcam

Iallafall så har jag provat benböj de sista två passen där jag kör ben och det går, men inte så tungt. Varit uppe på 10 djupa reps med 80kg och det klarade ryggen, men jag stannade vikten där. Benpress däremot kan jag köra tyngre men jag brukar dra av en 50-70reps på 90kg sen är jag nöjd. På ett set 😉 Det bränner som satan. Placerar fötterna ganska högt för att pricka in baken bättre.

Hade terminens första tenta under förmiddagen idag, i databasdesign. Det kändes oväntat bra så den lär passera galant även om jag inte trodde det innan.

Processed with VSCOcam