Besök hos Kiropraktorn idag

Jag bokade tid för några dagar sen efter tips från Lars och Johan här i stan. Jag har tänkt att gå till en kiropraktor några veckor för att kolla ryggen som jag har ont i när jag tränar cykel. Men jag har inte kommit till skott förrän nu.

Började med genomgång av min skadehistoria och genomgång av kroppen. Jag har ju gjort allt det här tidigare med personal från Olympiska Kommittén men jag har inte haft den här ryggsmärtan förrän februari i år. Även om jag haft annat ryggont i ett par år. Men men…

Jag hade iallafall en låsning på vänstersidan i bäckenet och i fjärde ländryggskotan. Mitt ena ben var ca 3mm längre p.g.a. det men 3mm är inte så mycket. Det var iallafall åtgärdat efter att vi justerade ryggen genom att bända och knaka lite. Fick två övningar för att förhoppningsvis förebygga det lite mer. Jag kommer säkert gå dit fler gånger och justera ryggen om det behövs igen.

Dagens träningsväg

Så, under eftermiddagen var det dags att prova om det skett ett mirakel när jag åkte ut på cykeln. Jag gjorde bara en timmes träning idag med några tempodrag och spurter. Det kändes lätt och fint i benen. Riktigt kul att träna när det känns så. Och ryggen hade jag inget ont i!! Det brukar alltid komma efter 15-20 minuter och framförallt när jag spurtar och liknande. Men inget idag, så det verkar ha hjälpt med besöket hos kiropraktorn 🙂 Återstår att se hur det blir på lite längre träningspass.

Imorgon åker jag till Kungälv/Göteborg t/r på en snabbvisit. Snabba beslut.