Nej till nytt kval-lopp på 5000m

Nu är det definitivt. Ni som läsare visste det nog inte, men jag hade planerat att få till ännu ett kval-lopp på 5000 imorgon (fredag). ”Out of competition” efter att morgondagens världscuptävlingar var klara. Hade jag klarat kvaltiden där hade jag kört 5000m på världscupen i Heerenveen nästa helg. Idag fick jag veta att det inte gick att köra 5000m ímorgon. Skit. Varför vet jag inte.

Däremot gick det utmärkt att åka 500m istället så det ska jag göra. ”Out of competition” det också. Kan vara bra att få upp lite fart i kroppen inför 1500m på lördag. Jag brukar oftast köra lite bättre om jag får en genomkörare dagen innan, så att kroppen är alert.

Så, imorgon blir det alltså 500m utanför världscupen. På lördag kör jag 1500m i b-gruppen och på söndag är det lagtempo!