2a i b-gruppen på 1500m!

Jag är jättenöjd med att ha tagit en andra plats idag. Benen var inte i riktigt samma form idag som under förra helgen och tiden som jag gjorde idag, 1,48,89, var tre tiondelar långsammare än förra helgen.

Öppningen på 23,9 (300m) var den snabbaste jag någonsin gjort på 1500m. Varvtiderna blev: 26,9 – 28,3 – 29,7. Jag var riktigt trött sista varvet. 1500m är ju ingen skönhetsdistans direkt men jag hade det tuffare idag än under loppet förra helgen så med det i tanke är jag nöjd. Jag tappade lite väl mycket på varje varv, tycker jag. Det räckte ändå till en andra plats och jag går upp till a-gruppen nästa helg i Heerenveen!

Det ska bli riktigt kul att få åka a-gruppen för första gången. I och med att det är i Heerenveen så kan det bli bra tryck på läktarna. Det ser jag fram emot. Totalt i världscupen på 1500m ligger jag på en 14e plats, till och med före Enrico Fabris (OS guld i Turin på 1500m). Nu är det bara att göra ett bra lopp nästa helg så att jag behåller min position i a-gruppen.

Resultat | Världscupen totalt på 1500m